Залтинор

Училище за магосници
 
ИндексКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Поляна насред нищото

Go down 
АвторСъобщение
Karolin Berg
Admin
Admin
avatar

Female
Брой мнения : 53
Age : 30
Registration date : 19.11.2007

ПисанеЗаглавие: Поляна насред нищото   Чет Май 08, 2008 10:15 pm

Каролина бе открила това място съвсем неочаквано един следобед в поредната безцелна разходка. Мястото беше като малка приказка: Тревата беше в цвят по-зелен от всичкото зелено което очите на момичето някога бяха виждали. До полянката имаше голяма скала, под която течаха бистрите води на малко ручейче. В него плуваха множество сребристи малки рибки. Откакто бе видяла това място за пръв път, Кери не можеше да се стърпи и идваше тук всеки ден просто за да си почине от цялата глъчка на училището. Днес също не изневери на традицията си . Не бе станало пладне, когато краката й нагазиха във влажната трева. Тя седна на скалата и разтвори любимата си книга с мисълта за ново приключение. В интерес на истината момичето не се бе радвало на никакво разнообразие напоследък и това започваше да й се отразява.
В един момент тя остави книгата настрани и се заоглежда. Можеше да се закълне, че бе чула шум нейде в далечината. Стори й се, че някой се приближава. И ето че наистина иззад клоните на храстите се подаде силует. Това беше....

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://magicacademy666.forumotion.com/
Гост
ГостПисанеЗаглавие: Re: Поляна насред нищото   Чет Май 08, 2008 10:44 pm

Кира.Чернокоската беше решила да се разходи и изведнъж бе попаднала на това чудновато място.Тя се заоглежда и забеляза едно момиче, което се бе разположило на близката скала.Лестранж се приближи и реши да заговри непознатата.
-Здрасти,аз съм Кира-каза момичето и си подаде ръката.
-Каролина-отговори кратко събеседничката й.
-Хей, мисля, че сме се виждали-рече оживено чернокоската-ти си в Грийндаун, нали?
Каролина кимна.След няколко секунди неловко мълчание, Кира реши, че би било по-добре да си тръгне, защото наистина не знаеше какво да си каже с това момиче , с което макар и да искаше да се запознае нямаше идея как ще стане това, тъй като се бяха засичали само в спалните помещения и класните стаи, а и чернокоската не знаеше почти нищо за нея..и тъкмо когато Лестранж се обърна да си тръгва един глас я спря...


( Как да кажа.Много ме е срам от малкото нещо, което сътворих, надявам се да не е много ужасяващо.Кхъм.Дам обещавам занапред да е по- дългичко и смислено
(: )
Върнете се в началото Go down
Karolin Berg
Admin
Admin
avatar

Female
Брой мнения : 53
Age : 30
Registration date : 19.11.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Поляна насред нищото   Пет Май 09, 2008 5:07 am

-Не мърдай!
Беше гласът на същото това слабопознато момиче, което само преди секунди се бе представило лаконично като Каролина.
Кира реагира инстинктивно на думите и замръзна на място, а само секунда по-късно по лицето й изби гняв-сякаш почувства заповеднически тон в гласа на другата. Изреченото наистина бе повелително, но бе заблуда да се мисли, че генералната идея беше заповед от какъвто и да е род.
Като поспря за миг, Кира осъзна, че това всъщност бе предупреждение. Огледа се, но не забеляза нищо, застрашаващо нея или което и да било живо същество на тази поляна. На какво си играеше тази Каролина?
Кери скочи от скалата и бързо се приближи към момичето. Погледът й учудващо не се насочи към Кира, а нейде високо над главата й:
-Бавно...-промърмори тя.-погледни нагоре.
Момичето се подразни леко, но я послуша и когато обърна глава, съзря странното същество с глава на змия, продълговато тяло и мънички птичи криле, което се бе провесило от клона на близкото дърво и гледаше право надолу към нея със зловещите си цепнатини, представляващи зловещо и неправдоподобно извинение за очи:
-Нарича се серпенавиа и е силно отровна. Попринцип се храни само с животни, които използват мимикрия за защита...-Кери заговори малко неуверено, от което си пролича страхът й от ситуацията.-Но мисля че сега мисли и теб за добър улов.
Момичето погледна с безпокойство Кира...

ПП: Съжалявам за забавянето-доставчикът ми на интернет е решил да си играе с нервите ми днес... Rolling Eyes Надявам се можем да продължим в удобно време Smile

Позволих си да си измисля съществото...въпрос на болно въображение. Smile

Serpenavia от serpent-змия и avia-полет, летеж etc...

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://magicacademy666.forumotion.com/
Гост
ГостПисанеЗаглавие: Re: Поляна насред нищото   Съб Май 10, 2008 6:57 pm

Кира погледна учудено нагоре към странното същество.Определено не беше виждала подобно нещо през живота си, но бе факт, че то съществува и дори в момента се опитваше да я убие.Тя се замисли дали има някакъв начин по който да се спаси, но тъй като не знаеше абсолютно нищо за серпенавиата тя си остана все така вкочанена, замислена и загледана нагоре.Чернокоската не се бе уплашила особено в първия монет , може би защото не подозираше колко опастно може да е това създание.Но бавно бавно, отчасти и заради притеснения поглед на Кери тя започваше да осъзнава, че ситуацията в която се намираше определено не беше „розова” и че може би нямаше да се измъкне жива от нея.Най-накрая с леко колебание тя запита Каролина:
-Ъъъ.Някакви идеи как да се измъкна цяла?


( Такам.Тъй като не съм си на моят компютър, но не исках да се забавям много със историята успях да сътворя нещо, но понеже всеки момент ще ме изритат нито е написано особено грамотно нито нищо.Определено се радвам, че измисли същество, защото така стана доста по-интересно : )) И съжалявам за закъснението. )
Върнете се в началото Go down
Karolin Berg
Admin
Admin
avatar

Female
Брой мнения : 53
Age : 30
Registration date : 19.11.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Поляна насред нищото   Съб Май 10, 2008 10:00 pm

Каролина преглътна шумно, чудейки се как точно да подреди думите, които й идваха на акъла в този момент:
-Да...-отвърна тя плахо.-няколко, но честно казано не знам дали дори една от тях ще проработи. Със сигурност знам едно-докато не мърдаш, не си в опасност. Серпенавиата е ловец и убива с моментална парализа. Логично е действията й да се провокират главно от движение. Просто стой на място.
Каролина съзнаваше, че най-неуместното нещо, което можеше да каже бе това, ала беше малко късно да мисли по въпроса. Естествено, че когато кажеш на някой да не мърда и че от това зависи живота му, той ще се концентрира толкова в това усилието си, че неволно ще помръдне почти веднага. Затова побърза да добави:
-Успокой се. Само още малко. Ей сега ще измисля какво да направим.
Погледът на Кери внезапно се изпразни от всякакво съдържание-мислеше твърде усилено, за да се фокусира върху действителността. Така...можеше да вцепени серпенавиата, ала се съмняваше, че рефлексите й са по-бързи от тези на съществото. Ако опиташе това, най-вероятно Кира щеше да свърши парализирана преди змията-птица да тупне в тревата. Имаше и друг вариант, който почти веднага изкочи в ума на Кери, но с него се появи и силна морална дилема. Можеше да я спаси лесно с това, но то...щеше да провокира много въпроси, на които тя нямаше да може да отговори правдоподобно.
Серпенавиата от друга страна отвръщаше рефлективно на всяко малко потрепване на Кира, което не можеше да бъде застопорено, поради простата причина, че момичето все пак трябваше да диша от време на време. Нямаше място за размишление и морални дилеми. Каролина отстъпи крачка назад и промърмори едва чуто:
-Ще направя нещо. Довери ми се. Когато кажа "Сега", се наведи и мини встрани възможно най-бързо.
Каролина не почака ответ от Кира-надяваше се момичето да помни все още, че не бива да мърда. Насочи пръчката си съвсем бавно към главата й и изрече:
-Камео апаре! Импедимента!
Във въздуха се разнесе тънка многоцветна струя. Всичко се случи за част от секундата: във въздуха се появиха четири хамелеона, а измагьосаната стена ги пое върху себе си на милиметър от главата на момичето. Оставаше да се разбере дали вниманието на серпенавиата ще бъде привлечено от тях. И ето че по силата на логиката, движещата се цел се оказа по-примамлива от неподвижната. Съществото пролази надолу към хамелеоните и когато тялото му опря измагьосаната стена, Кери каза рязко:
-Сега!
Кира...


ПП: Може би в повече дълго и по-малко интересно, но капацитета на въображението ми не е толкова голям Smile
И няма проблем за закъснението-пиша около 8 рп-та в момента в различни форуми и не очаквам от никой, както и от себе си, особено бърза реакция Smile

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://magicacademy666.forumotion.com/
Гост
ГостПисанеЗаглавие: Re: Поляна насред нищото   Пет Май 16, 2008 3:58 pm

Кира отскочи в с трани и падна на земята, а серпенавиата изведнъж отклони вниманието си от хамелеоните и се стрелна към нея.За щастие Кери реагира бързо и успя да запрати заклинание по змията, което я зашемети, а чернокоската си отдъхна, че е успяла да остане жива.Тя се изправи и реши, че ще е добре да благодари на спасителката си:
-Фиу,благодаря ти, че успя да ме отървеш от това нещо.
Момичето срещу нея се усмихна и отвърна
-Е, всеки случай нямаше да те оставя да умреш...
Кира и върна усмивката и се замисли, че това момиче й е доста симпатично, и че дори някога можеха да станат приятелки..
Върнете се в началото Go down
Karolin Berg
Admin
Admin
avatar

Female
Брой мнения : 53
Age : 30
Registration date : 19.11.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Поляна насред нищото   Сря Май 21, 2008 8:18 pm

Каролина подаде ръка механично. Интересно..., замисли се тя, може би ролята на "спасителка не й отиваше кой знае колко и най-добре беше да не се превъзнася по случая. ръката й остана незабелязана-момичето предпочете да се изправи само. Окей, щом така искаш, помисли си Кери и дръпна ръка. огледа се и осъзна, че книжката й си е останала на скалата. Изтича да я вземе. Беше се намокрила. Каролина без да мисли я избърса с крайчеца на мантията си с надеждата да не се е повредило съдържанието, след което се върна при момичето:
-Прибира ли ти се? На мен не. Времето ми се струва чудесно.
Забърбори тя без да осъзнава, че не дава никаква възможност на момичето да се изкаже. Усети се по някое време и рече:
-Какво ще кажеш да се поразходим нататък?-попита Каролина и посочи тъмната част на гората-Чувала съм, че имало феи.
Кира я погледна и каза...

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://magicacademy666.forumotion.com/
Анастасия
Admin
Admin
avatar

Female
Брой мнения : 141
Registration date : 11.11.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Поляна насред нищото   Сря Май 21, 2008 9:22 pm

Но преди да отговори Кира, зад храстите Laughing се появи Анастасия. Тя отиде при двете момичета и каза:
-Здравейте! Чух за някакви разходки навътре в гората. Мисля, че е страхотно времето за разходки.
-Да така е. - казаха момичетата. Искаш ли да дойдеш с нас?
-Да разбира се.
И момичетата тръгнаха навътре в гората... gore-dolu
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://zaltinorschool.bulgarianforum.net
Гост
ГостПисанеЗаглавие: Re: Поляна насред нищото   Съб Май 24, 2008 9:16 pm

Кира бе изненадана от появата на Анастасия, но може би и малко се радваше, защото това сложи край на неловката ситуация в която тя се намираше с Каролина, Лестранж не беше свикнала на толкова приятелско отношение и не беше сигурна как точно би трябвало да се държи.
След като трите момичета тръгнаха към гората се възцари мълчание, явно на никоя не й хрумваше за какво може да си говорят.Когато започнаха да навлизат по-навътре, където беше прохладно и тъмно в сравнение със слънчевата поляна на която се намираха доскоро Каролина попита:
-Хей, Анастасия ти как успя да ни намериш?
-Ами разхождах се и ви видях-кратко отговори другото момиче.
Кира обаче не ги слушаше внимателно, беше и се сторило, че чува шумове сред дърветата.Тя се поогледа и накрая реши, че си внушава.Чернокоската си спомни едни интересни думи на Кери и оживено попита:
-Наистина ли има феи в гората?А как изглеждат те?
Беше и доста любопитно, тя никога не бе виждала такива същества и се надяваше някъде да срещнат...
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Поляна насред нищото   

Върнете се в началото Go down
 
Поляна насред нищото
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Залтинор :: Около училището :: Гората-
Идете на: